10 tips til at vinde i poker

Omtrent 95% af pokerspillere taber penge over tid, ifølge undersøgelser. Med så mange spillere, der taber, er det bydende nødvendigt, at du lærer de rigtige pokerteknikker. Måden du spiller poker på kan variere meget afhængigt af hvem du spiller med. Nogle spillere vil råde dig til at spille ekstremt stramt og kun bruge et par hænder til at lave aggressive træk. Nogle vil måske hævde, at det er bedst at mobbe dine modstandere og folde ofte. Det kunne virke svært at anskaffe sig en grundlæggende pokerstrategi, der fungerer godt, når der er så meget variation i pokertaktikken.

Det er heldigvis ikke rigtigt. Du kan lære at vinde i poker fra et vilkårligt antal træningssider og pokerbøger. På bedstespiludenomrofus.com vi har samlet ekspertråd til at hjælpe dig med at blive mere sikker, når du udvikler en vindende pokerstrategi til at spille poker uden ROFUS.

 1. Vælg dine hænder omhyggeligt

Den mest almindelige fejl begået af nybegyndere, der lige er ved at lære det grundlæggende i poker, er at spille for mange hænder. Selvom det kan lyde monotont, bør du i Texas Hold’em kun spille 20 % af de hænder, der bliver givet til dig. Derfor bør du folde før floppet det meste af tiden. Poker-eksperter har udviklet hånd diagrammer, som du kan bruge i din vindende poker strategi

Mange af disse diagrammer, som viser dig, hvilke hænder du skal rejse fra forskellige situationer, er tilgængelige online gratis. I stedet for at prøve at lære hver hånd fra hver position udenad, skal du fokusere på at finde mønstre i de forskellige slags hænder, du kan spille.

Husk, at disse poker hånd diagrammer angiver, hvornår puljen er åbnet, hvilket indikerer, at ingen spiller har forhøjet, og at det nu er din chance for at handle. Dit hånd-område bør være meget mere begrænset, når en modstander raiser, da du bør overveje at re-raise (eller 3-betting) som et alternativ til at calle. Det vigtigste poker råd for en succesfuld poker strategi er at reducere antallet af åbne hænder, du kan spille.

 1. Vær mere selvsikker – spil aggressivt

Især i no-limit poker er aggressivitet afgørende, det er nøglen til succes i poker. Enhver professionel pokerspiller vil fortælle dig, at en aggressiv strategi er en, der vil lykkes i poker, især i no-limit spil. På to måder er det fordelagtigt at være aggressiv: dine modstandere vil folde mere, og du vil spille større potter. Du vil vinde puljen oftere, hvis du laver flere folder. Du kan satse på dine modstandere fra deres side, så du behøver ikke altid at bruge en stærk hånd.

At være aggressiv vil gøre puljen større og give dig flere penge at vinde. Selvom aggression er vigtig for grundlæggende poker strategi, kan det være dyrt at være for aggressiv.

Derfor bør du være aggressiv, når det er nødvendigt. Vær aggressiv med dine stærke hænder, lav fornuftige bluffs og bløffer ikke alle tre gader uden par og draw.

Dette er også afgørende for præflop-pokerstrategi. Du vil gerne bruge en bred vifte af hænder, men det skal kombineres med aggression, som nævnt i tip nummer et. Mange spillere vælger at calle en raise før preflop i stedet for at re-raise i low-stakes spil. Da dette er et mønster, vil du sandsynligvis gå til floppet, hvor du stadig har flere spillere i hånden, og det er langt mere udfordrende at slå tre spillere end blot én.

Ved at være aggressiv preflop, kan du få flere spillere til at folde, og sandsynligvis kan du vinde puljen direkte eller gå heads up til floppet. For at vinde poker er det godt at være aggressiv.

 1. Vær ikke den første spiller, der halter

Limping (bare at kalde big blind preflop) er et absolut no-no som den første spiller, der kommer ind i en pulje. Der er to hovedårsager til, at denne leg bør undgås:

 • Du kan ikke vinde puljen før floppet, som du kunne, hvis du raisede.
 • Du giver spillerne bag meget lokkende pot odds, hvilket gør det mere sandsynligt, at du møder flere spillere og dermed mindre sandsynligt, at du vinder puljen.
 • Den eneste acceptable situation at halte i er, når mindst én anden spiller allerede har haltet. Dette kaldes over-limping, og det kan være et godt spil, fordi du får gode pot odds for at deltage i handlingen, så du forhåbentlig kan ramme noget godt på floppet.
 1. Forsvar din Big Blind (med de rigtige hænder)

Big blind er en speciel position, fordi du allerede har 1 big blind investeret i puljen. Af denne grund, når du står over for et raise, mens du sidder i big blind, vil du have bedre pot odds at calle end de andre positioner – tænk på det som en rabat.

På grund af din rabat og det faktum, at du er den sidste person, der handler preflop, kan du med fordel kalde med mange flere hænder, end hvis du sad i en anden position. Det betyder ikke, at du skal call raises med skraldehænder som 9♠ 5♦, men de mere grænseoverskridende hænder som K♣ 9♦ og Q♥ 6♥ bliver spilbare i de fleste situationer.

Præcis hvor bredt du skal forsvare afhænger af en lang række faktorer – her er de fire primære:

 • Position af raiseren (spil tættere mod de tidlige positioner og løsere mod de sene positioner).
 • Antal spillere i hånden (når 1 eller flere spillere allerede har kaldt raiset, spil tættere og ring kun med hænder, der klarer sig godt i multiway-potter).
 • Størrelsen på forhøjelsen (jo større indsatsstørrelsen er, jo strammere skal du spille og omvendt).
 • Indsatsstørrelser (når de er korte stablet, spil færre spekulative hænder og prioriter høj kortstyrke).

Der er også andre vigtige faktorer, som hvor ofte din modstander fortsætter med at satse efter floppet, men de tre ovenstående er de vigtigste, du bør overveje.

 1. Fold, når du er usikker

Vil du vide den største forskel mellem en dårlig spiller og en professionel spiller? Det er den gode spillers evne til at lægge en god hånd som top par, når de tror, de er slået.

Dette lyder meget simpelt, men det er meget svært at gøre i praksis, delvist på grund af den måde, vores hjerner er bygget op. Vi er naturligvis nysgerrige, og vi vil naturligvis gerne vinde. Når vi folder, overgiver vi vores chance for at vinde puljen, og vi får ikke stillet vores nysgerrighed ved at finde ud af, hvad vores modstander har.

At calle for ofte og i de forkerte situationer er den næsthurtigste måde at tabe på i poker (efter ineffektive bluffs). Når du er usikker på, om du skal kalde eller folde i forhold til et bet eller raise, så gør dig en tjeneste og fold.

Professionelt tip: Når du folder i en af disse situationer, skal du sørge for at notere detaljerne i hånden, så du kan prøve at finde ud af, om du har lavet den rigtige fold efter din session. At studere og/eller diskutere denne slags hænder er en fantastisk måde at konsekvent forbedre dine færdigheder og udfylde hullerne i din pokerviden.

 1. Spil i position så ofte som muligt

At spille i position kontra dine modstandere, hvilket betyder, at de handler før dig, er en integreret del af en grundlæggende vindende pokerstrategi. Ved at spille i position får du at se dine modstanders handlinger, før du skal træffe din egen beslutning. Dette kan give dig nøgleindsigt i deres håndstyrke og gøre dine beslutninger nemmere.

Hvis du flopper et par og har to modstandere, der handler før dig, kan du komfortabelt folde, hvis det første bet og det andet raiser, da din hånd ikke er stærk mod to aggressive handlinger. Tværtimod, hvis du er den første til at handle og satse ud med et par og derefter bliver forhøjet af de andre modstandere, vil du sandsynligvis stadig folde, men vil have tabt penge ved at gøre det. Jo mere information du kan få fra dine modstandere, jo lettere beslutning har du.

At spille i position hjælper ikke kun med at træffe din beslutning, men du kan også kontrollere puljens størrelse. Hvis du har en marginal hånd, der ikke er stærk nok til at satse, men ikke svag nok til at folde, vil du komme til at fortsætte i hånden billigere oftere i position. 

Hvis din modstander checker til dig, og du har en marginal-made hånd, kan du også checke og gå til næste gade uden at skulle tilføje penge til puljen. Når du checker som den første spiller til at handle, vil mange aggressive spillere drage fordel og satse, hvilket sætter dig i et svært sted med en marginal hånd. Da du får mere information og har mere kontrol, giver dette dig mulighed for at spille et bredere udvalg af hænder i en sen position. Så, når du kan, spil potter i position.

 1. Lad være med at jage draws til en dårlig pris, lær potodds

Mange spillere ser deres draws som potentielle monstre, men taber penge ved at kalde store indsatser, når de trækker. Selvom du kan tjene mange penge, når du rammer et stort flush-drag, har du kun en chance for at ramme draw og kommer ikke dertil hver gang. Brug af pot odds i din pokerstrategi vil hjælpe dig med at lave profitable calls, når du trækker, og folde, når indsatsen er for stor.

Konceptet med pot odds tager dine chancer for at ramme uafgjort og sammenligner det med størrelsen af indsatsen i forhold til puljen. Hvis du har 35 % chance for at få din hånd, men indsatsstørrelsen er 50 % af puljen, så har du ikke de rigtige odds til at kalde. I samme situation, hvis indsatsen kun var 20% af puljen, har du de rigtige odds til at kalde. Dette er en hurtig måde at bruge sandsynlighed ved pokerbordet og undgå at sætte for mange penge ind til den forkerte pris. Dette kan virke som en skræmmende opgave, men hvis du kan lave simpel multiplikation og division, kan du tilføje pot odds til din vindende pokerstrategi.

 1. Vær opmærksom på dine modstandere

Hvis du går ind i et kortrum i dag, vil du helt sikkert se mange spillere med deres hovedtelefoner i, scrolle på deres telefoner eller endda se en film på en iPad. De har nok ikke travlt med at huske pokerstatistikker. Disse spillere går glip af vigtig information, der kan forbedre deres pokerstrategi. At se dine modstandere og være opmærksom på deres væddemålsmønstre vil hjælpe dig med at kategorisere hver spiller.

I din første time af din session, prøv at finde de stærkeste og svageste spillere ved bordet og spil derefter. Hvis der er en spiller, der konstant sætter deres modstandere i svære situationer og altid ser ud til at have en god hånd, så prøv at undgå dem, medmindre du har en meget stærk holding. Hvis du ser en spiller vise dårlige hænder og kalder med svage par, er de sandsynligvis dårlige spillere, og du bør prøve at blive involveret i puljer med dem.

Alle disse oplysninger går tabt, når du ikke er opmærksom på handlingen. Bare fordi du foldede din hånd før floppet, betyder det ikke, at du skal tjekke helt ud af spillet, se hvordan alle spiller og tage mentale noter om deres evner. Dette er et af de mest værdifulde pokertips til nye spillere, og det er ikke specifikt for live poker. Hvis du finder dig selv at sætte en film på, mens du spiller online poker, går du glip af værdifuld information. Spillet skal have din opmærksomhed så meget som muligt, så du kan fokusere på din vindende poker strategi.

 1. Spil indsatser, du har råd til

Når du spiller poker, skal du træffe beslutninger på et rationelt grundlag, ikke på et følelsesmæssigt grundlag. Hvis du spiller med penge, du ikke har råd til at tabe, vil du træffe dårlige beslutninger for at spare penge. Også selvom poker primært er et færdighedsspil, spiller held en faktor. Til enhver tid kan alle dine jetoner være i spil i et no-limit pokerspil, så det kræver kun et uheldigt river-kort at sende dig pakning.

Hvis du kun har én buy-in til et spil, bør du ikke spille i det spil. At have en pokerbankroll adskilt fra leveomkostninger vil give dig mulighed for at håndtere variansen i spillet og opretholde et par tabssessioner. Uanset hvor god en pokerspiller du er, går alle på et downswing og taber et par sessioner i træk, så det er nødvendigt at have penge nok på din bankroll for at overleve swings.

Professionelle har forskellige pokertips og anbefalinger til antallet af buy-ins du skal bruge for at begynde at spille, da disse kan variere meget afhængigt af de spil du spiller. Nogle fagfolk siger, at du har brug for 60+ maksimale buy-ins, andre siger, at 15-20 vil gøre tricket. Hvis du starter online, bør du holde dig til den højere ende af rækken, da disse spillerpuljer har tendens til at være hårdere, plus du spiller langt flere hænder på kortere tid. For live poker kan du begynde din rejse med et mindre antal buy-ins, da de mindste indsatser i et kasino (€1/€2) tiltrækker mange rekreative spillere, som ikke plejer at være særlig gode.

Hvis du følger en grundlæggende pokerstrategi, foreslår vi, at du har omkring 30 buy-ins til at starte. Heldigvis har online poker sider indsatser så lave som €0,01/€0,02, så der er masser af overkommelige indsatser, hvor du kan lære at vinde i poker.

 1. Lær et spil ad gangen

Med utallige varianter af poker vil vinderstrategierne variere mellem spiltypen. For at indstille dig selv til at være en vindende spiller, er det bedst at lære et spil ad gangen. At prøve at mestre valg af starthånd til Texas Hold’em er meget nemmere, når du ikke også forsøger at lære pokerstrategi for 7-Card Stud og Pot-Limit Omaha. At holde sig til ét spil giver dig mulighed for at blive fortrolig og begynde at arbejde hen imod en vindende strategi.

Når du først vinder i ét spil, vil læringskurven for nye spil være meget nemmere at administrere. Mens en vindende Texas Hold’em-spiller kan have svært ved at skifte til draw- eller stud-spil, vil den tid, det vil tage at være en vindende spiller i 7-Card Stud, være meget mindre end den første læringskurve i Hold’em. Hvis du tager det et spil ad gangen, vil du være en vindende spiller hurtigere end at prøve at lære det hele på én gang.

Andre populære casino kategorier, der er værd at være opmærksom på

Opsummering

Eksperter har tilbudt langt mere end blot korte pokerråd. Både pokerbøger og et ton pokerindhold kan findes online. Du kan få en række gratis poker strategi ideer online, inklusive YouTube-videoer og poker online fora. Overvej vores tips og visse andre online trænings sider eller pokerbøger, hvis du er villig til at bruge penge på din pokerteknik. 

Siden Doyle Brunsons “Super System”, den første poker strategi bog, blev udgivet i 1979, er pokerbøgerne blevet lidt mere udfordrende.

Spillet har ændret sig meget i løbet af de sidste 40 år, så hvis du vil have nyere metoder, skal du kigge efter bøger, der er udgivet for nylig.

At tale om poker hænder, du har spillet med vindende spillere, er en fantastisk metode til at blive bedre til spillet. Start en gruppechat eller kom sammen en gang om ugen for at tale om svære situationer, du er stødt på, ved at finde spillere, der vinder med samme indsats som dig. Du kan få indsigt i forskellige strategier og tankegange for vindende spillere ved at diskutere disse valg.

Uanset hvilken vej du beslutter dig for at følge for at blive en vindende poker spiller, så husk, at spil læring er en kontinuerlig proces.

De mest populære online poker taktikker er altid under forandring. Pokerstrategien ændrer sig altid, fordi computeralgoritmer bliver brugt mere og mere til at bestemme den bedste fremgangsmåde. Prøv at holde dig så opdateret som du kan, og fortsæt med at læse ekspertvindende pokerråd. Du bliver hurtigt en dygtig spiller, hvis du kombinerer dine studier med hyppigt spil for at få erfaring.

FAQs

Hvad får dig til at vinde poker?

I rækkefølge fra svageste til stærkeste er disse de vindende hænder i poker: par, to par, tre ens, straight, flush, fuldt hus, fire ens, straight flush, royal flush. Målet er at danne den bedste femkorts pokerhånd med de to kort, du får uddelt, såvel som fælleskortene.

Hvad er hovedmålet i poker?

Hovedmålet i poker er at danne den bedst mulige hånd baseret på kortplaceringen, for at vinde puljen i slutningen af spillet. Puljen er summen af alle indsatser placeret af alle spillere ved bordet. Du kan gøre krav på puljen, hvis du har den højest rangerende hånd i slutningen af hver indsatsrunde. Men du kan også vinde puljen, hvis du placerer en indsats, som ingen andre spillere kalder, hvilket får dem til at folde.

Er det held eller dygtighed at vinde i poker?

Begge. Held spiller en rolle i poker, da de kort, du får, påvirker den hånd, du kan skabe. Men færdigheder er meget mere indflydelsesrige end held ved pokerbordet. De mest dygtige pokerspillere anvender succesfulde pokerstrategier, der gør dem i stand til at vinde puljen, selv når de ikke har den stærkeste hånd. Så for at vinde i poker er det nyttigt at være en dygtig spiller med heldet på din side!