Full House i poker

The Full House er tredje på listen over pokerhånd rangeringer. Det består af 3 kort med samme rangering parret med 2 kort med samme rangering.

Det er dog ikke så nemt at finde ud af, hvad et fuldt hus betyder, bare ud fra navnet. 

Her på bedstespiludenomrofus.com giver vi dig en komplet oversigt over det fulde hus, inklusive dets definition, rangering, hænder, der slår det, hænder, det slår, sandsynlighed og nogle eksempler.

For at få succes i poker, skal du lære pokerhierarkiet af hænder. Hvis du ikke forstår de forskellige potentielle hænder og deres placeringer, kan du spille forkert på din egen hånd og miste en kritisk pot.

Et fuldt hus i poker er en solid, men unik korthånd, der kombinerer tre-af-en-slag og et par. Betragtet som en af de bedste hænder i poker, er et fuldt hus stadig ikke den bedste hånd på filten. Du kan slå den med en fire-af-en-kind og alle straight flushes, inklusive en royal flush. Navnet ‘fuldt hus’ kommer af, at hånden er fuld i sig selv. Der er ikke plads til en kicker eller støttekort. Husk også, at dragterne ikke betyder noget i fuldt hus. Hver kulør bliver behandlet ens. Det, der betyder noget, er rækkerne af kortene.

Det blev oprindeligt kaldt en fuld hånd. Men gennem årene er udtryk som fuld båd eller en tight eller en båd også blevet brugt til at beskrive en hånd med fuldt hus i poker.

Et af de mest mindeværdige fulde huse i pokerhistorien er den sidste hånd i 2003 WSOP Main Event. Med et J♠5♠4♣-flop floppede Chris Moneymaker to-par, mens han havde 5♦4♠ mod Sammy Farhas toppar, da han holdt J♥10♦. Efter at de gik all-in efter floppet, vendte dealeren 8♦ og river 5♥, hvilket fuldender Moneymakers vindende fuldt hus, der i sidste ende ændrede poker for altid.

Hvad gør et fuldt hus i poker?

Et fuldt hus i poker er en fem-korts hånd, der indeholder en tre-af-en-kind og et par. Det kan også kaldes “en fuld båd”, mere almindeligt forkortet til blot “en båd.” Et fuldt hus er alle tre kort med samme antal eller pålydende værdi, plus alle andre to kort med samme antal eller pålydende værdi. Et fuldt hus betragtes som en meget stærk hånd i poker, og det er ofte en vindende pokerhånd. Selvom denne unikke hånd overgår mange almindelige pokerhænder, er et fuldt hus ikke uovervindelig.

Et eksempel på et fuldt hus er {a-Spades}{a-Diamonds}{a-Clubs}{6-Hearts}{6-Clubs}, men {2-Clubs}{2-Diamonds}{2-Hearts}{ 3-Spades}{3-Clubs} er også et fuldt hus.

For at du kan have fuldt hus i no-limit texas hold’em poker, skal der altid være mindst ét par på brættet. Da du kun har 2 kort på hånden, og du skal lave tre ens og et par, skal der være mindst to kort med samme værdi på bordet.

Hvordan rangerer en Full House poker hånd?

I et kortspil med 52 kort er der 3.744 mulige Full House-håndkombinationer og 156 forskellige rækker af Full Boats.

Fuldt huse siges at være “es fulde” (aces over) eller “knægte fulde” (knægte over) osv., baseret på de første tre kort i hånden.

I denne håndrangering skal du huske på, at det er rangen/denomineringen, der er den vigtigste. Aces Full vil altid slå Kings Full, og Kings over vil altid slå Queens over, og så videre.

For eksempel vil hånd K♥K♠K♣5♣5♥ rangere højere end Q♥Q♠Q♣A♣A♥ – selvom damernes fuld hånd har et par esser-kicker.

Hvordan kan du vinde med Full House i poker?

Det fulde hus har den fjerde højeste hånd og kan derfor slå et hvilket som helst lavere rangerende kort som en flush, straight, tre ens, to par, et par og høj kort hånd. På den anden side kan fire ens straight flush og royal flush slå et fuldt hus, da disse hænder rangerer højere end et fuldt hus. Som nævnt ovenfor er kortenes rang eller pålydende betydning. Jo højere kort du har, jo bedre chancer har du for at vinde.

Hvis to eller flere spillere har fulde hushænder, vinder hånden med de højeste kort. Først betragtes de tre kort af samme rang. Hvis de tilfældigvis er ens, så bliver parret kigget på for at afgøre vinderen. Overvej følgende hænder for bedre at forstå, hvordan fuldt hus-hænder er rangeret.

 1. K♠K♣K♥J♦J♠
 2. A♠A♦A♥K♣K♥
 3. T♠T♦T♥6♣6♥
 4. A♣A♦A♠Q♠Q♥
 5. K♠K♣K♥Q♦Q♠

Kan du rigtigt gætte rækkefølgen af ovenstående fuld hus poker hænder? Hånd ‘2’ vil rangere først, fordi selvom hånd ‘2’ og hånd ‘4’ har tre esser, har hånd ‘2’ et par konger mod hånd ‘4’s damer. Og kongekort er højere end dronninger, hånd ‘2’ vil rangere først efterfulgt af hånd ‘4.’

Dernæst kommer de tre konger. Igen har to hænder, hånd ‘1’ og hånd ‘5’ konger. Derfor vil parret blive taget i betragtning. Hånd ‘5’ har et dronningepar, der er højere end hånd ‘1’s knægtpar, og derfor vil hånd ‘5’ være tredje og hånd ‘1’ på fjerdepladsen. Til sidst, da de ti tre ens er den laveste, vil den rangere lavest, dvs. femte i dette tilfælde.

Hvis du bemærkede, i ovenstående eksempler, tog vi ikke højde for dragterne. Det skyldes, at jakkesæt ikke tages i betragtning, når man beslutter styrken af et fuldt hus. Som tidligere nævnt er et es fuld af konger den bedste fuldt hus-hånd, man kan have. Med esser fulde af konger kan du slå andre fuldt hus hænder, hvis nogen på bordet.

Husk også, at det tredobbelte, dvs. de tre ens, betragtes før parret i en hånd med fuldt hus. Parret anses for at være kickeren i en fuldt hus pokerhånd.

Den bedste Full House-hånd er esser fulde af konger:

A♥A♠A♦K♥K♣

I denne håndrangering er det rangen eller den pålydende værdi, der er vigtigst. For eksempel er esser fulde af konger en fuldt hus-hånd, der slår et hvilket som helst af de lavere rangerede huse, såsom esser fulde af knægte, konger fulde af esser og så videre.

Her er et par flere eksempler på denne type hånd:

 • J♠J♥J♦A♣A♥
 • K♥K♠K♦Q♣Q♦
 • Q♠Q♦Q♥7♣7♥

Kan du finde ud af, hvilken hånd af de tre ovenstående rangerer bedst? Husk, at rækkefølgen af kulørerne er irrelevant – kun pålydende betyder noget. De første 3 kort betragtes også først før par-kickerne.

Hvordan matcher en hånd med fuldt hus?

Et fuldt hus er den tredje bedst mulige hånd i pokerhåndsrangeringssystemet. Kun en Straight Flush og 4-of-a-Kind rangerer over det. Dette gør den til en meget stærk hånd i Hold’em og bliver sjældent slået på river.

Når det er sagt, er der stadig mange hænder, der rangerer under det. Den næstbedste hånd på listen kaldes en Flush.

Den bedste Flush er flush med eshøj. Selvom alle farverne betragtes som lige i Flushes, afgør rækkerne, hvilken der er bedst.

Fuldt hus poker sandsynligheder

Nu vil vi se på præ-flop, flop, turn og river sandsynligheden for at lave et fuldt hus i både Hold’em og Omaha.

Hold’em sandsynligheder

 • Pre-flop: 0,14% (baseret på 5 kort trukket tilfældigt fra en fuld 52-korts bunke)
 • Flop: 0,09% (når du har 3-of-a-Kind med et pocket-par)
 • Turn: 12,77% (fra et sæt på floppet)
 • River: 19,57% (fra et sæt på turn)

Omaha Sandsynligheder

 • Pre-flop: 0,14% (baseret på 5 kort trukket tilfældigt fra en fuld 52-korts bunke)
 • Flop: 0,65 % (når du holder 3-of-a-Kind)
 • Omsætning: 13,33 % (når du holder 3-of-a-Kind)
 • River: 20,45 % (når man har 3-of-a-kind)

Det er sjældent, at du rammer fuldt hus på selve floppet. Hvis du ikke gør noget som det, kan du spille selvsikkert. Men hvis du ikke gør det, vil du gerne se vendingen og floden. Derfor anbefales det at halte mod potten for at se turn og river til en billigere værdi. At halte betyder at satse minimumsbeløbet for at se det næste kort. 

Så når du bevæger dig tættere på floden, og du har dannet dit fulde hus, kan du begynde at spille aggressivt. Dette skyldes hovedsagelig, som tidligere nævnt, at der er cirka 3.744 måder, hvorpå en spiller kan få et fuldt hus. Selv hvis du ikke får de bedste hole cards, kan de senere stadier af spillet give dig en hånd med fuldt hus på floppet, turn eller river.

Andre populære casino kategorier, der er værd at være opmærksom på

Opsummering

Hvis du ved, hvordan man spiller poker, vil du vide, at spillet er udfordrende, men også sjovt på samme tid. Alle udfordringerne bliver sjove og spændende, hvis du kender dit spil godt og især spillets grundlag. At kende reglerne er meget vigtigt, og blandt reglerne er det mest afgørende at kende din håndrangering.

Full House er en af de mest interessante hænder, da du holder to forskellige pokerhænder på samme tid. Den ligger på fjerdepladsen på pokerhåndsranglisten og er en af de stærkeste hænder i poker. Hvis du har denne hånd, vil du nemt vinde i de fleste spil, indtil der er en stærkere hånd i spillet, såsom en firer, straight flush eller royal flush.

Husk, at selvom et fuldt hus sætter dig i en stærk position, er der to ting, du skal være opmærksom på. 

 • For det første, på trods af at de er en stærk hånd, er der tre andre håndrangeringer, der kan slå et fuldt hus. 
 • For det andet er der flere fuldt hus kombinationer, der indbyrdes. Så hvis du har et fuldt hus med lavere værdi, vil du måske spille sparsomt. 

Derfor, hvis du ønsker at lave en fuldt hus pokerhånd, så sigt altid efter at gøre det stærkest mulige fuldt hus.

FAQs om Fuldt hus

Hvad er et fuldt hus / full house i poker?

Et fuldt hus i poker er bygget op med tre kort af en rang og to kort af en anden rang. Fulde huse omtales også ofte som “både”.

Hvilket fuldt hus er stærkest?

Når to spillere begge laver fuldt hus, skaber de højeste tre af slagsen det stærkeste fuldt hus; eksempel: AAA88 slår KKK77. I scenarier, hvor to spillere har de samme tre ens, bliver parret derefter konsulteret for at finde vinderen.

Hvad er den korrekte måde at beskrive et full house poker hånd på?

Det korrekte navn er altid “(tre ens rang) fuld af (parrangering)”. For eksempel vil 88844 blive beskrevet som “Eights full of Fours”.

Er et fuldt hus en god hånd i poker?

Selvom det næsten altid er stærkt, afhænger det af varianten og det nøjagtige fulde hus, der er tale om. For eksempel er fulde huse typisk stærkere i Hold’em, end de er i Omaha, da det er sværere at lave fulde huse i Hold’em.

Hvordan skal vi spille et full house i Hold’em poker?

I de fleste tilfælde er fulde huse meget stærke hold i Hold’em og bør spilles aggressivt. Det er dog vigtigt at være forsigtig, når vores fulde hus er lavet med kun et af vores hole-cards, især hvis der er højere fulde huse muligt.