Steam Tower er stærkt inspireret af den industrielle revolution og kræver, at du bruger alle dine kræfter på at hjælpe ingeniøren med at nå toppen af tårnet for at redde den unge dame i nød.

Dette slotspil med fem hjul foregår ved foden af det pågældende damptårn. Når du drejer hjulene, er det din opgave at hjælpe ingeniøren med at arbejde sig op ad de 16 etager i damptårnet. Tårnmåleren, der vises ved siden af hjulene, viser dine fremskridt og de tilgængelige multiplikatorpræmier. Hvis du når den øverste etage, får du fingrene i en 7x multiplikator på alle efterfølgende symbolkombinationer.

Den maksimale udbetaling for at nå toppen af damptårnet og redde prinsessen er 300.000, og den største jackpot (2.000x) er forbeholdt dem, der spiller den maksimale indsats på alle 15 gevinstlinjer.

De mest populære kategorier af online casinoer

Steam Tower Spilmekanik

Steam Tower spilles på et gitter med 5 hjul og 3 rækker med 15 faste gevinstlinjer. Vindende kombinationer opstår, når tre eller flere matchende symboler står på linje fra venstre side af hjulene. Der er masser af gadgets i spillet med tandhjul, damp, gear og håndtag, der stikker ud over det hele. Til venstre for spillepladen ses helten i fortællingen, som holder en slags retro hightech-klatreudstyr, mens man i det fjerne kan skimte de tågede konturer af noget, der formodentlig er London i det 19. århundrede. NetEnt har fanget ånden i genren godt og indlejret Steampunk-temaet i en velsmurt online spilleautomat.

Spillets maksimale gevinst er måske ikke dets stærkeste side, men resten af den statistik, det producerer, er helt respektabel. For det første kan spillere fejre en vindende kombination cirka en tredjedel af tiden, hvor hitfrekvensen er registreret som 32,81%. RTP’en er endnu bedre med generøse 97,04%, mens volatiliteten passer til spillere, der er ivrige efter det mellemstore niveau. Hvis alt dette lyder fristende, kan Steam Tower spilles på alle enheder, hvor der kan vælges indsatser på 15 p/c til $/€150 pr. spin.

Videre til betalingssymbolerne, som viser et væld af mærkelige og vidunderlige billeder. De begynder med kongelige kort med lavere værdi fra J til A, designet med en stærk teknisk baggrund. Disse symboler giver en udbetaling på 3,33 til 10 gange indsatsen for en linje med fem matchende fliser. Når vi bevæger os opad, finder vi tårnet, en prinsesse, en helt og dragen som symboler med høj værdi. Hvis du får fem af disse på en linje, belønnes du med en udbetaling på 20 til 133,33 gange din indsats. 

Grafik og animationer

Hvad angår udseendet, ser Steam Tower-spilleautomaten bestemt meget flot ud og gør et godt stykke arbejde med at tage dig med på en rejse, hvor hjulene leverer en Victoria-æra og et industrielt design fra det 19. århundrede. 

 • Grafikken – Det overordnede look minder os om de gamle historiebøger, hvor prinsessen skal reddes. Dette slot tilbyder flere hjulsymboler med harpunsymboler (Wild), drageøje, prinsesse, damptårn og mere, der kommer op med hvert spin.  Steam Tower har grafik på højeste niveau med hjul, der er placeret på baggrund af det tårn, som helten skal bestige for at redde prinsessen. 
 • Animationerne – Animationer er en flot måde at bringe denne titel til live på, og jeg må sige, at Net Entertainment har gjort et meget flot stykke arbejde med at få spillet til at fungere problemfrit.
 • Lydeffekter – Udover den ærefrygtindgydende grafik balancerer spillet temaet med spændende musik og et helt lydbillede, der gør spilhandlingen uimodståelig. Lyden giver den mekaniske effekt af det dampinspirerede tema og pakker spillet ind i en historie, som du gerne vil se, hvordan ender, og hvilke massive gevinster der følger med.

Symboler og udbetalinger

Det er en god idé at gøre sig bekendt med symbolerne og deres respektive værdier, før du begynder at dreje hjulene i Steam Tower. Grundspillets symboler med den laveste værdi er spillekortsymbolerne fra knægt til es. Esset er dog 150x multiplikatorer værd, hvis du kan finde fem på en gevinstlinje.

Selve damptårnet er et af hovedsymbolerne i spillet sammen med prinsessen og ingeniøren. Sidstnævnte er 1.000x multiplikatorer værd, når du lander fem på en gevinstlinje. Det mest værdifulde symbol er dragens øje, som udløser den maksimale jackpot på 2.000x, når du får en kombination af fem symboler på en gevinstlinje.

I grundspillet vises stablede wilds, der erstatter almindelige symboler for at hjælpe med at fuldføre linjegevinster. Disse full reel wilds er også scatter-symbolet, så hvis et eller flere lander, tildeles 10 gratis spins, og opstigningen kan begynde.

Ingeniørens værktøj fungerer som wild-symbol på hjulene i Steam Tower, som kan erstatte alle andre symboler i grundspillet for at forbedre symbolkombinationer. Wild-symbolet kan lande stablet, hvilket gør hele hjulet til et wild-symbol og udløser funktionen med gratis spil.

Symbolerne, der kendetegner spillet, omfatter forskellige steampunk-inspirerede genstande og våben som gear, tandhjul, prinsessen, dragen og spillets helt. Disse symboler er grupperet i lavt- og højtbetalende symboler. 

 • De lavt betalende symboler er spillekort med J, Q, K og A, som giver udbetalinger på mellem 3 og 150 gange indsatsen. 
 • De højtbetalende symboler er tårnet, prinsessen, helten og dragen, som giver udbetalinger på mellem 20x og 2000x indsatsen.

Bonusfunktioner

Stacked Wilds – En eller flere stacked wilds af ingeniørens værktøj aktiverer Free Spins-bonussen. Det er muligt at få stacked wilds på alle fem hjul, hvis du er heldig.

Free Spins – Free Spins-funktionen begynder, og ingeniøren bevæger sig straks op til næste etage i damptårnet. Hvis du får yderligere wilds i løbet af dine ti gratis spins, får du yderligere to gratis spil, og ingeniøren vil gå op ad trappen til næste etage. Ud over etagemåleren får du også en ‘multiplikatormåler’, der viser den aktive multiplikator for gevinster opnået under dine gratis spins.

Under bonusrunden vises tre målere nederst på skærmen, der viser den aktuelle etage, antallet af resterende gratis spins og den aktive gevinstmultiplikator. Funktionen starter på etage 1, hvor en x2-multiplikator anvendes på alle gevinster, der opnås. Hver gang et wild-symbol lander i bonusspillet, tildeles +2 ekstra gratis spins, og helten stiger til næste niveau. Når han gør det, øges gevinstmultiplikatoren på denne måde:

 • Etage 1-3: aktiv gevinstmultiplikator er x2
 • Etage 4-6: aktiv gevinstmultiplikator er x3
 • Etage 7-9: aktiv gevinstmultiplikator er x4
 • Etage 10-12: aktiv gevinstmultiplikator er x5
 • Etage 13-15: aktiv gevinstmultiplikator er x6
 • Etage 16: aktiv gevinstmultiplikator er x7

Når spillerne når det øverste niveau, får de også en præmie på 1.000 mønter, hvilket svarer til 66,66 gange den samlede indsats. Wilds bliver ved med at lande, så selv på den højeste etage giver hver præmie +2 gratis spins, uden nogen fast grænse for, hvor mange du kan vinde. Når gratis spins løber til nul, afsluttes funktionen.

 • Wild-symbol funktion – Wild-symbolet hjælper dig med at opnå vindende kombinationer, mens du klatrer, ved at erstatte ethvert andet symbol, når du spinner. Wild-symbolet kan også dukke op under et gratis spin for at øge dine gratis spins med 2. Heltens gribekrog repræsenterer wild-symbolet.
 • Stablet wild-symbol – Hvis du lander det stablede Wild-symbol, repræsenteret ved helten, der dækker et helt hjul, aktiveres 10 gratis spins, og du kommer op på tårnets første etage. Dette Stacked Wild-symbol dækker et helt hjul, hvilket kan være hjul 2, 3 eller 4.
 • Gratis spins – Free Spins-runderne viser fordelene ved multiplikatoren, som afhænger af den etage, du befinder dig på, når du aktiverer Free Spins. I løbet af disse runder bliver alle dine gevinster ganget med den tilsvarende multiplikator for den pågældende etage i tårnet. Hvis det lykkes dig at nå 16. etage i løbet af de gratis spins, får du også 1000x din indsats ganget med indsatsniveauet.
 • Multiplikator – Steam Towers multiplikatorfunktion udløses, når du får et Stacked Wild-symbol, der repræsenteres af steampunk-helten. Når du får et Stacked Wild-symbol på hjulene og aktiverer Multiplier-funktionen, får du 10 gratis spins, der hjælper dig med at klatre op i tårnet. For hver etage du klatrer op, stiger multiplikatoren med et niveau, indtil du når 7x, det maksimale multiplikatorniveau.

Opsummering

NetEnt har designet et af de mere mindeværdige spil i denne særlige genre, som kan begejstre både almindelige spillere og andre, der foretrækker at bruge det til at satse penge. For at opsummere er Steam Tower en gennemprøvet underholder til noget lidt lettere, men ikke mindre fornøjeligt.

Fordele

 • Gratis spins-bonusspil med op til 7x multiplikatorer
 • Grafik i høj kvalitet med sjove animationer
 • Høj RTP
 • Stablede wilds
 • Gratis spins-funktionen er let at udløse
 • Steam Tower-mobilautomaten gør det nemt at spille på farten
 • Multiplikator

Ulemper

 • Ingen progressiv jackpot
 • Bonusspillet minder for meget om grundspillet
 • Meget gentagende spil
 • Det er ikke let at komme til de højeste niveauer i bonusspillet

Samlet set giver Steam Tower en fascinerende og engagerende spiloplevelse ved at udnytte en fantastisk historie, fremragende grafik, fordybende lydbillede og spændingen ved at forfølge en generøs udbetaling. Uanset om du håber på at score en stor gevinst eller bare nyder den unikke tekst med victorianske og steampunk-temaer, er Steam Tower et fantastisk valg af spilleautomat for både nybegyndere og eksperter.