Yatzy er et spil, der er udviklet af WMS Slots, ligner et klassisk brætspil. Denne fantastiske version af det velkendte spil er afhængig af kastets held. Her finder du fem hjul og 25 faste gevinstlinjer. De klassiske lyde og grafikken fra det ikoniske brætspil giver dig en helt ny oplevelse. Lyse farver og grafik er også en bonus, når du spiller dette slot. 

Yatzy minder meget om at kaste terningerne i det brætspil, du sikkert spillede som barn. En kombination af fantastiske funktioner, lyse farver, musik og strålende grafik gør dette til et spil, du ikke kan få nok af.

De mest populære kategorier af online casinoer

Yatzy Spilmekanik

Formålet med spillet er at være den spiller, der scorer flest point ved afslutningen af hver runde. Spillet kan spilles i en sjov tilstand, hvor du kan konkurrere mod andre mennesker eller en computermodstander, eller om rigtige indsatser mod andre spillere i en vinder-tager-alt-konkurrence.

Der er to versioner af spillet, som man kan vælge at spille: den klassiske version med fem brikker og en udvidet variant med seks brikker. I det meste af dette afsnit taler vi om spillet med fem terninger; senere kommer vi ind på de ændringer, der sker, når man spiller med seks.

Ved spillets start vælges en tilfældig spiller, som er den første til at kaste. Der kastes fem sekssidede terninger, og resultatet vises på skærmen. Spilleren skal derefter beslutte, hvilke af terningerne han eller hun vil beholde, og hvilke han eller hun vil kaste igen. Spillerne får op til tre kast i alt på denne måde. En spillers tur slutter, når de enten beslutter sig for at beholde deres nuværende kast i alt, eller når de gennemfører deres tredje kast, som de vil være tvunget til at beholde.

Når spilleren har kastet en terning, som han beholder, skal han tildele den til en af de kategorier, der vises på hans scoreark. Hvis terningen ikke kan score i den pågældende kategori, får spilleren nul point (nogle gange nødvendigt eller ønskeligt, hvis der ikke er noget godt sted at placere den aktuelle terning). Ellers får hver kategori point som beskrevet nedenfor. Scorekortet er opdelt i to sektioner: den øverste sektion, hvor du placerer individuelle tal, og den nederste sektion, hvor visse kombinationer er nødvendige for at score.

Strategi – Sådan spiller du Yatzy video slot

I betragtning af, at hele spillet er baseret på terningkast, kan det virke, som om strategi spiller en meget beskeden rolle i Yatzy. Men udseendet kan snyde: Faktisk vil en spiller med en strategi, der er tæt på optimal, have en rimelig stor fordel i forhold til en person, der træffer tilfældige eller endda gennemsnitlige beslutninger. Med en optimal strategi viste en undersøgelse, at den gennemsnitlige forventede score er omkring 250 point; hvis du leger lidt med spillet, vil du opdage, at middelmådigt spil resulterer i et meget lavere gennemsnit.

Vi har ikke set et brugbart diagram over optimal strategi for spillere, og vi er heller ikke sikre på, at det er helt muligt i betragtning af det store antal muligheder, man kan støde på i løbet af et typisk spil. Der er dog et par tips, vi kan give videre for at hjælpe dig med at forbedre dine resultater:

Gør alt, hvad du kan, for at sikre, at du får Upper Section-bonussen. Det betyder, at din første firer af en slags (eller, i seks-die varianten, fem af en slags) sandsynligvis bør gå i Upper Section, hvis det er et tal med høj værdi. Dette vil give dig spillerum senere i spillet, så du kan komme til kort med et mindre tal og stadig få bonussen. I nogle tilfælde kan det endda betale sig at sætte en Yatzy i seksere meget tidligt i spillet.

Øverste sektion scoring

I den øverste sektion er der seks kategorier: enere, toere, treere, firere, femmere og seksere. Hvis du spiller i en af disse kategorier, får du point svarende til summen af de relevante terninger. For eksempel vil fire toere give otte point, mens tre seksere vil give 18 point.

Ud over disse individuelle kategorier er der også en særlig bonus på 50 point, hvis du kan score mindst 63 point i alt i denne sektion. Det svarer til at få tre af hvert tal.

Nedre sektion scoring

Her er der en række forskellige kategorier med varierende krav. Her er en hurtig oversigt over, hvad du kan skyde efter, og hvor mange point de giver:

 • Et par: To af samme nummer. Scorer point svarende til det samlede antal for det par.
 • To par: To af hvert af to forskellige numre. Pointene svarer til summen af de to par.
 • Tre af samme slags: Tre af samme nummer. Scoren er lig med summen af de tre terninger.
 • Fire af samme slags: Fire af samme antal. Scorer lig med summen af de fire terninger.
 • Lille lige: Fem terninger i kombinationen 1-2-3-4-5. Værd 15 point.
 • Stor lige: Fem terninger i kombinationen 2-3-4-5-6. Værd 20 point.
 • Fuldt hus: Tre terninger med et tal og to med et andet. Pointene svarer til summen af alle fem terninger.
 • Yatzy: Fem af det samme tal. Scorer 50 point plus summen af de fem terninger.
 • Chance: En hvilken som helst af de fem terninger, der giver en score svarende til summen af terningerne.
 • En spiller må kun score én gang i hver kategori, hvorefter han ikke kan bruge den igen, selv om han har scoret nul i nogle af dem. Spillet er slut, når alle spillere har tildelt terninger til hver kategori (igen, inklusive nuller), og spilleren med flest point har vundet. Hvis der spilles om rigtige penge, får vinderen de penge, som hver spiller har lagt, minus en lille procentdel, som siden beholder (svarende til rake i et pokerrum).

Ændringer med seks terninger

Yatzy spiller på samme måde med seks terninger. Men som man kan forvente, er der nogle nye kombinationer og nogle små ændringer i reglerne for at tage højde for den ekstra terning.

For det første skal du have i alt 84 point for at opnå bonussen i den øverste sektion. Det svarer til at få fire af hvert tal i stedet for tre. I den nederste sektion kræver en Yatzy nu, at alle seks terninger har samme nummer. Derudover tilføjes følgende nye kategorier:

 • Tre par: To med hver tre forskellige tal. Scoren er lig med summen af alle seks terninger.
 • 2 x tre ens: Tre af hver af to forskellige tal. Antal point svarer til summen af alle seks terninger.
 • Fem af samme slags: Fem af samme nummer. Pointene svarer til summen af de fem terninger.
 • Royal: En kombination af 1-2-3-4-5-6. Værd 30 point.

Derudover giver begge versioner af spillet mulighed for at få adgang til Spigo jackpot-spillet. For at få et jackpot-spin skal du slå et 1-tal på det første kast i hver af flere på hinanden følgende runder. I spillet med fem terninger skal du gøre det fire gange i træk; i varianten med seks terninger skal du have fem succeser i træk. Topgevinsten i jackpotspillet er opslået over chatområdet, men der er også flere mindre præmier.

Bonusfunktioner 

Bonussen kan udløses, hver gang der samles en trigger, eller en spiller kan gemme op til fem bonuschips for at få chancen for at spille bonussen med en højere multiplikator eller vinde en stor jackpot. YAHTZEE har flere bonusmuligheder, herunder: 

 • Party Bonus, hvor spillere kan vinde en jackpot ved at rulle Yahtzee. Rul Yatzy flere gange i samme runde for at vinde en massiv jackpot, når du spiller med maks. indsats. For at vinde præmien skal spillerne kaste fem seksere på terningerne, hvilket mildest talt ikke er let. 
 • Wild Roll-funktionen tildeler en gevinstmultiplikator til det spin, der aktiverede funktionen, og ser et sæt af to terninger, der kastes og derefter lægges sammen for at skabe multiplikatortallet.

Opsummering

Hvis du leder efter en video slot, der vækker gode minder fra din barndom, er Yatzy nok et godt valg. Spillet blander terningespillet på en fremtrædende måde og bringer også et par gode spilmekanikker med sig.

Yatzy kan spille en vigtig rolle i at lære forskellige pokerhænder, for mens du spiller dette spil, kan du lære at sammensætte kombinationer, der inkluderer et fuldt hus og fire ens, gennem dette klassiske spil.

Fordele

 • Interessant tema
 • Du kan forvente en jackpot 
 • Spændende bonus funktioner 
 • Flot soundtrack og grafik
 • Enkelt og let at lære spil

Ulemper

 • Heldbaseret spil

FAQs

🎰 Hordan skal Yatzi video slot spilles?

Det er bedre at være nede i ettal, total eller tretal end i firtal, femtal eller sekstal. De højere tal giver simpelthen en behageligere pude til at polstre din samlede score. Prioriter den øverste sektions bonus. De ekstra 35 point er en sikker måde at øge din gennemsnitlige yatzy-score på.

💰 Kan jeg tjene penge på at spille Yatzy?

Du kan virkelig tjene penge! Uanset om du er fan af puslespil, pokerterninger eller strategi, så kan du vinde rigtige penge afprøv Yatzy spil, hvor du også kan ramme en jackpot.

🤔 Er der en strategi for at spille Yatzy?

Terningekastet er helt op til tilfældighederne, men mens du spiller Yatzy kan du anvende en strategi. Der er to strategiske hovedvinkler: Få det højeste antal tilgængelige point og få nok point i det øverste niveau til at score en bonus. Scorekortet er opdelt i to sektioner.